dimecres, 17 d’octubre del 2012

Pràctica Laboratori 3: Veiem l’amiloplast de la patata.


Material:

·         Portaobjectes
·         Cobreobjectes
·         Un tros de patata
      Microscopi

Procediment:

1-    Agafem una patata i la tallem.
2-    N’agafem un dels trossos, i posem una mica de suc a sobre del portaobjectes.
3-    Llavors deixem que se sequi. 
4-    Seguidament i afegim colorant: Lugol.
5-    Abans de poder observar hem de col·locar el cobreobjectes.
6-    Ara ja està llest per observar amb el microscopi òptic la preparació.          
    
Resultat:

Hem pogut veure clarament els amiloplast, (de color violeta). 
Les dos fotografies mostrades, estan fetes per nosaltres en el laboratori. 










 Què és un aminoplast?


És un orgànul de la cèl·lula eucariota, de la cèl·lula vegetal. Aquest orgànul no conté clorofil·la, la seva característica principal és pel contingut de grànuls de midó. La seva funció és emmagatzemar amilopectina, midó, per polimerització de la glucosa. Els amiloplasts es poden formar a partir de protoplasts, de vesícules derivades de la membrana interna o dels cloroplasts.

El midó és un sucre, una glucosa o un hidrat. La glucosa es: C6H12O6,  té una forma hexagonal. El midó es forma per moltes glucoses enllaçades entre si. Es forma en els cloroplasts durant el procés de la fotosíntesi. Després s’hidrolitza i es sintetitza com a midó. Hidrolitzar vol dir descompondre una substància química per addició de elements de l’aigua.
Un midó pot tenir forma allargada, ovalada, rodona...

La amilopectina és un component del midó. És un polímer de glucosa trobat en les plantes. L’amilopectina té un gran pes molecular.
La glucosa és un sucre, el qual les cèl·lules l’utilitzen com a font d’energia.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada